BELEEF
DE OMGEVING

Enjoy your stay

Rust & ruimte. Vergezichten. Ontspannen in de buitenlucht. Maar ook actief bezig zijn, proeven van cultuur of typische smaken uit de streek. Zich onderdompelen in de allure van Knokke of historie van Brugge…

Enkele tips om optimaal te genieten van een verblijf in De Blanke Top

RUST EN RUIMTE

In het recent vernieuwde hotel staan strand en zee centraal. Vanop de duintop waar het hotel gelegen is heeft u een prachtig uitzicht, mogelijk gemaakt door de grote glaspartijen in gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant, zwembad en spa. Ook een groot aantal kamers en suites hebben uitzicht op zee.

Panoramische zeezichten.

De uitgestrekte, licht glooiende stranden van fijn zand zijn elk seizoen bijzonder. Langs de ene kant afgegrensd door de zee en schilderachtige luchten, aan de andere kant door brede duinen met een duinboulevard van fiets- en voetpaden.

In de zomer geniet u hier van zon en zee, in de winter leent het strand zich perfect om lekker uit te waaien tijdens een stevige wandeling. Bij Zwin vindt u een prachtig strand met meeste zonuren van Nederland. 

Na afloop komt u bij op het terras of in de brasserie van het hotel met een goed glas wijn en een panoramisch uitzicht op de brede stranden.

Gezond voor lichaam en geest.

De kwaliteit van de stranden en zeewater leverden Cadzand de titel ‘heilzame zeebadplaats’ op. Die goede kwaliteit zorgt voor een gunstig effect op de gezondheid van bewoners en bezoekers. Cadzand is samen met Domburg de enige plaats in Nederland die deze titel mag voeren.

ACTIEF ONTSPANNEN

Strand en zee nodigen ook uit tot actief bezig zijn. De mogelijkheden zijn legio en er wordt dankbaar gebruik gemaakt van zee en duin, strand en achterland.

Als de weersomstandigheden goed zijn vindt u surfers en kitesurfers op het water. In de moderne jachthaven van Cadzand is het een komen en gaan van zeil- en motorboten. In Knokke kunt u varen en kitesurfen. 

Vlakbij Cadzand razen de blokarts over het strand. Wie het liever iets rustiger aan doet maakt een wandeling of trekt erop uit met de fiets. Zowel de kust als het achterland met groene polders lenen zich hiervoor uitstekend.

Cadzand beschikt over een shortgolfbaan met 9 holes die zowel geschikt is voor beginners als gevorderden.

Ontdek de mooie polders waar u kunt wandelen, zoals de Zwarte Polder en de Oudelandsche Polder met Schotse Hooglanders. 

En wie na alle activiteit eens goed wil ontspannen kan terecht in onze spa.

VLAKBIJ BELGIË

België bevindt zich op een steenworp afstand, en dat proef je. In die speciale manier van genieten die je in Zeeuws-Vlaanderen aantreft. In de vele kwaliteitsrestaurants die de streek kent. En in de Belgische bieren en andere specialiteiten die je op elk terras kunt bestellen.

Brugge en Gent hebben elk hun eigen karakter, maar in beide treft u een prachtig historisch centrum dat jaarlijks vele bezoekers trekt. U kunt dwalen door de oude straten, de vele historische gebouwen bewonderen of u in een bootje laten leiden door de grachten. Zeker een bezoek waard.

Het mondaine Knokke is vlakbij. Hier flaneert u over de Boulevard en omliggende straten waar de meest exclusieve merken u ontvangen in stijlvolle boutiques.

 

GROEN ACHTERLAND

Cadzand is gelegen in West-Zeeuws Vlaanderen, een gebied met rust en ruimte. De vele polders zijn doorspekt met een aantal pittoreske dorpjes zoals Retranchement of Groede. Tussen Groede en Breskens vindt u Waterdunen, een natuur- en recreatiegebied van 350 hectare waar de polders gecontroleerd worden overstroomd met zeewater, waardoor een unieke flora en fauna ontstaat.

Sluis is een oude vestingstad waar de wallen die bescherming boden nog vrijwel intact zijn. Het stadhuis beschikt als enige in Nederland over een Belfort.

Natuur is hier alomtegenwoordig. Een bijzonder gebied is Waterdunen, waar polders gecontroleerd overstroomd worden, wat zorgt voor een unieke flora en fauna. En in natuurgebied Het Zwin krijgt de natuur vrij spel.

CULINAIR

Zeeuws-Vlaanderen staat bekend om haar gastronomie.

Ons eigen restaurant Le Sommet bereidt verfijnde gerechten in een keur aan internationale smaken. De grote glaspartijen met uitzicht op duinen en strand maken de ervaring extra bijzonder.
Daarnaast kunt u in het hotel terecht in onze bistro Henriette of wijn proeven in The Wine House.

De streek kent daarnaast nog enkele restaurants op zeer hoog niveau, en een keur aan restaurants een eethuisjes in de omliggende dorpen.

Langs de stranden bevinden zich 17 strandpaviljoens die het hele jaar lang drankjes maar ook maaltijden serveren.

 

Smaken uit de streek

Vergeet ook niet de typisch Zeeuwse smaken te proeven van onder andere lamsoor en zeekraal (zilte groentes, van mei tot september), Zeeuwse oesters, mosselen (seizoen vanaf halverwege de zomer), of een zoete stroopwafel of bolus.

Ontdek zelf De Blanke Top en alles wat de omgeving te bieden heeft

Veelgestelde Vragen

De exacte locatie van Hotel De Blanke Top is Boulevard de Wielingen 1 te Cadzand. Het hotel staat bovenop een duin.

De Belgische grens is op 1,5 km van Hotel De Blanke Top.

Er is heel veel te doen voor kinderen bij Hotel De Blanke Top. Van short golf tot spelen in de speeltuinen en van fietstochten maken tot zandkastelen bouwen.